Nederlands 
Koppel van de week 16
Week: 16   Aantal: 400   Gewicht: 101,24   Opbrengst per varken: € 198,20   Opbrengst per kilo: € 1,958   Genetica: Deen x PIC 408 G   Slachtplaats: Vion  
T 0523 676319 Mail ons

Varkenshandel

Een hoge kwaliteit, concurrerende prijzen, snelle levering en een scherpe planning. Dat zijn de redenen waarom wij zo’n goede afzet hebben van vleesvarkens, vleesbiggen en slachtzeugen in binnen- en buitenland. Ook in dit traject zorgen wij voor een goede informatievoorziening: van alle varkens die bij de slachterijen zijn afgeleverd, worden de gegevens via het extranet van Westfleisch of Schlachtdaten-online teruggekoppeld naar de varkenshouders. Deze gegevens bieden hen direct inzicht in zaken als gewicht, klasse, autofompunten, vlees% en gezondheidskenmerken.

Export
Export is voor de Nederlandse varkenshouderij een niet meer weg te denken noodzaak. Vooral in varkensvlees maar ook in biggen zijn we meer dan zelfvoorzienend. Voor een goede prijsvorming voor alle Nederlandse varkenshouders is afzet naar Duitsland van cruciaal belang. Onze gunstige geografische ligging, en het kunnen aanbieden van constante specifieke kwaliteit, maakt het ons mogelijk om een aanmerkelijk aandeel van uw varkens af te zetten bij onze Duitse relaties.

Vleesvarkens
Handelshuis Schuttert heeft bewust gekozen voor afzet van vleesvarkens naar Duitse relaties. De Duitse markt is in de vleesvarkens prijszetter voor Europa. Duitsland is van origine een binnenlandse versvlees markt, met vooral vraag naar kwalitatief betere vleesvarkens, maar ook kleinere deelmarkten zoals bacon en daarmee samenhangende Animal Welfareprogramma’s. Voor de kwaliteitsbepaling wordt grofweg gebruik gemaakt van twee systemen: Het prikpistool (Fat-O-Meter), en de Auto Fat-O-Meter, ook wel auto-FOM genoemd. Genetica, voeding en afleverstrategie zijn bepalend voor de keuze. Algemeen geldt dat de Duitse markt meer mogelijkheden biedt voor vleesvarkens en tevens grotere prijsverschillen kent in relatie tot kwaliteit. Al met al bieden we u met afzet naar Duitsland een beter saldo.

Vleesbiggen
Voor wat betreft de vleesbiggen is Nederland sterk exportafhankelijk. Voor vermeerderingsbedrijven, die zich bewust willen richten op de exportmarkt, is Duitsland wellicht de eerste optie. Grote gezonde koppels piëtrainbiggen verkopen we graag voor u aan onze vaste bestaande relaties.

Slachtbiggen
Handelshuis Schuttert biedt vermeerderaars en gesloten bedrijven de mogelijkheid om uitgeselecteerde biggen af te leveren als slachtbig. Deze biggen worden op een exportplaats verzameld en vervolgens geëxporteerd. Het individuele levende gewicht mag variëren van 20 tot 40 kg. Onze bestaande relaties zijn enthousiast over dit initiatief. Qua gezondheid, huisvesting, rendement en arbeid horen deze dieren niet op uw bedrijf. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Slachtzeugen
Graag ontvangen wij uw slachtzeugen. De uitbetaling vindt plaats op basis van het geslachte gewicht. De leveringsvoorwaarden voorzien in een interessante evenals eenvoudige kostenregeling. Wij leveren wekelijks slachtzeugen aan onze Duitse afnemers. Levering van zeugen en vleesvarkens kan worden gecombineerd.
Jos Mensen, Harry Tutert, Jan Schuttert, Henk Kamerman & Thijs Grondman Geklimatiseerd vervoer Biggen auto Schuttert
Handelshuis Schuttert, Balkerweg 28, 7731 RZ Ommen     T 0523 676319     F 0523 676440     E info@schuttert.nl
Neem contact op